Wat is bouwfotografie en voor wie is het bedoeld?

Wat is bouwfotografie en voor wie is het bedoeld?

Er bestaan veel takken van fotografie. De bekendste zijn waarschijnlijk trouw-, portret-, en productfotografie. Daarnaast bestaan er echter nog meer takken. Heb je wel eens gehoord van bouwfotografie? Voor de meesten van ons zal dit onbekend in de oren klinken. Toch kan bouwfotografie heel aantrekkelijk zijn, niet alleen voor de fotograaf, maar ook voor aannemers en hun klanten. In dit artikel kun je er alles over lezen.

Wat is bouwfotografie?

Eigenlijk zegt de naam genoeg: Bouwfotografie is het vastleggen van de bouw van een bepaald project. Je hebt vast wel eens gehoord van architectuurfotografie, een tak van fotografie waarbij de stijl en schoonheid van bepaalde gebouwen wordt vastgelegd. Het verschil met bouwfotografie is dat de gehele aanleg van een gebouw op beeld wordt vastgelegd, vanaf het moment dat de heipalen de grond ingaan tot de afronding van het eindproduct.

Bouwfotografie is bedoeld voor bouwbedrijven. Door het vastleggen van het gehele bouwproces kunnen toekomstige klanten de kwaliteiten van een aannemer goed zien. Opdrachtgevers vinden het fijn om het gehele proces te zien; hoe jouw werknemers aan de slag zijn, wat voor werk er allemaal in gaat zitten en hoe het gebouw langzaam structuur krijgt. In onze visuele wereld zorgen dit soort beelden voor vertrouwen. Door middel van goede foto’s hechten potentiële klanten zich aan een bedrijf.

Het vastleggen van het bouwproces

Het vastleggen van het gehele bouwproces kan best lastig zijn voor een fotograaf. Vaak is het bouwterrein moeilijk toegankelijk en wil de fotograaf niet in de weg of gevaar lopen op het werkterrein. Voor een fotograaf is het daarom een uitdaging om mooie foto’s te maken, maar dat maakt het vak heel uitdagend. Het van te voren maken van afspraken met de aannemer is daarom erg belangrijk.

De opbouw van een gebouw wordt stap voor stap vastgelegd. Er worden totaalbeelden gemaakt, maar naarmate de bouw vordert worden ook steeds meer details gefotografeerd. Wat de bouwfotograaf tevens vastlegt zijn de werknemers. Juist deze beelden zijn erg belangrijk om gevoel te krijgen bij een gebouw. Gevoel en leven zijn belangrijke factoren in bouwfotografie.

Natuurlijk gaat er een tijd overheen voordat het gehele bouwproces gefotografeerd is, maar daarna heb je een prachtig verhaal in beelden hoe dit gebouw ontstaan is.

Voor wie is bouwfotografie bedoeld?

Bouwfotografie is onder andere bedoeld voor aannemers. Met het beeldmateriaal van een geheel bouwproces kunnen ze hun kunde tonen aan potentiële nieuwe klanten. Uiteindelijk is bouwfotografie dus ook bedoeld voor bedrijven en instellingen die woningen of gebouwen willen laten bouwen, zoals woningcorporaties.

Het uiteindelijke beeldmateriaal is voor een aannemersbedrijf heel handig om te hebben. Het kan gebruikt worden op de website, op sociale media kanalen en als brochure voor klanten. Beelden zeggen veel meer dan woorden. Een mens zal tegenwoordig als eerste de foto’s bekijken wanneer hij of zij een website, brochure of folder bekijkt. Daarom is het voor bedrijven erg belangrijk om te zorgen voor goede foto’s. Een professioneel fotograaf kan je daarbij helpen.

Laat het bouwen fotograferen door BpiryPhotography

In dit artikel heb je kunnen lezen wat bouwfotografie is en voor wie het is bedoeld. Bouwfotografie is een tak van fotografie waarbij een geheel bouwproces wordt vastgelegd. Over het algemeen wordt er door aannemers een fotograaf ingehuurd om dit te doen. Zoek je een bouwfotograaf in Drenthe of Overijssel om goede foto’s te maken van een bouwproces? Ga dan naar BpiryPhotography.

Heb je een nieuwbouwhuis in Hoogeveen, Assen of Zwolle gekocht waarvan binnenkort de bouw start? Wil je de ontwikkelingen hiervan mooi laten vastleggen? Dan kun je mij natuurlijk ook inhuren!

Heb je interesse of vragen? Neem dan contact met mij op!

fotograaf inhuren

Misschien interessant?