Bedrijfsfotograaf inhuren: tips en mogelijkheden

Bedrijfsfotograaf inhuren: tips en mogelijkheden

Wil je een bedrijfsreportage maken van je bedrijf? Je zou dit natuurlijk zelf kunnen doen, maar je zou het ook uit kunnen besteden. Voor het maken van de foto’s voor de bedrijfsreportage huur je dan een bedrijfsfotograaf in. Daar hangt natuurlijk een prijskaartje aan vast, maar het zal hoogstwaarschijnlijk ook veel opleveren voor het bedrijf. Afbeeldingen zijn in de huidige markt enorm belangrijk en een eerste indruk maak je maar één keer. Je kunt er daarom het best voor zorgen dat deze indruk meteen goed is.
Een goede bedrijfsfotograaf weet hoe hij of zij de sterke kanten van een bedrijf kan benadrukken. Hierdoor spreken de foto’s onmiddellijk de juiste klanten aan. Potentiële klanten bouwen hierdoor een band op met jouw bedrijf, dit wekt interesse en vertrouwen op.

Wat is bedrijfsfotografie?

Bedrijfsfotografie houdt de tak van fotografie in waarin een fotograaf de werkplek, locatie, product en dienst van een bedrijf vastlegt. Daarnaast is het belangrijk dat tevens de uitstraling van het bedrijf en de sfeer tussen werknemers naar voren komt.

Een bedrijfsfotograaf voert zijn werk uit binnen de zogenoemde zakelijke fotografie. Een product, dienst of merk is allang niet meer alleen verantwoordelijk voor het imago van een bedrijf. Er bestaan nog veel meer factoren die ervoor zorgen dat klanten voor jouw product, dienst of merk kiezen. Factoren die tevens meespelen zijn onder andere bedrijfsfilosofie, de uitstraling en uiterlijke vertoning.

Om een succesvolle bedrijfsreportage te maken is het verstandig om van te voren een afspraak te maken met de fotograaf. Hierdoor kan hij of zij het bedrijf goed leren kennen. In dit gesprek kun je naar voren laten komen wat jouw wensen zijn en hoe je als bedrijf gezien wilt worden.

Waarom een bedrijfsfotograaf inhuren?

Het doel van een bedrijfsreportage is om het imago van een bedrijf helder te maken voor relaties, potentiële klanten en partners. Je kunt dit doen door een (digitale) brochure te maken. De beelden die door de bedrijfsfotograaf gemaakt worden, kun je ook gebruiken voor de website, reclamefolders of voor jouw sociale mediakanalen.

Natuurlijk kun je geld besparen door zelf de foto’s te maken of door het inhuren van een neef met een dure camera. Dit scheelt echter alleen geld op korte termijn, want het resultaat zal niet naar jouw wens zijn. Misschien zit er een enkele goede foto tussen, maar komt het bedrijf echt goed naar voren in deze foto’s? Goede afbeeldingen zijn erg veel waard, een klant beoordeelt hier (onbewust) onmiddellijk op. Als deze afbeeldingen hem of haar niet aan staan, dan zal er doorgezocht worden naar een concurrent die wel goede afbeeldingen heeft.

De investering in een goede bedrijfsfotograaf zal snel terugverdiend worden. Hij of zij zal namelijk zorgen voor beelden die bij jouw bedrijf passen. De filosofie, de sfeer, het product of de dienst zullen dusdanig naar voren komen dat de interesse van de juiste potentiële klant gewekt wordt.

Hoe bereidt een bedrijfsfotograaf zich voor op een reportage?

Misschien heb je in een eerder artikel al gelezen hoe een bedrijf zich het best voor kan bereiden op een bedrijfsreportage. Maar misschien heb je als fotograaf je eerste opdracht voor een reportage en wil je weten hoe je jezelf kunt voorbereiden? Speciaal voor jou geef ik je hier enkele tips:

  • Maak van te voren een afspraak met het bedrijf, spreek op locatie af;
  • Vraag of je een rondleiding kunt krijgen door het bedrijf;
  • Kijk tijdens deze rondleiding of je geschikte plekken ziet om te fotograferen;
  • Vraag naar de dienst of het product van het bedrijf;
  • Proef de sfeer binnen; is het zakelijk en kil of juist gezellig?
  • Vraag naar de filosofie van het bedrijf;
  • Vraag wat het doel is van de reportage. Wat zijn de wensen van jouw klant?
  • Welke stijl heeft de opdrachtgever voor ogen? Hebben ze een voorbeeld van wat ze willen? Misschien willen ze zich juist onderscheiden van de concurrentie. Wie is de concurrentie en wat is hun uitstraling?

BpiryPhotography; fotograaf in de provincies Drenthe en Overijssel

Heb je een bedrijf in Staphorst, Giethoorn of Ruinerwold of andere plaats in Overijssel, Groningen, Drenthe en/of Friesland en wil je een bedrijfsreportage laten maken? Neem dan contact op met BpiryPhotography. In de afgelopen jaren heb ik veel zakelijke foto’s gemaakt. Op mijn website kun je in mijn portfolio enkele voorbeelden zien van deze reportages. Heb je interesse, speciale wensen of heb je andere vragen? Neem dan contact met mij op!

fotograaf inhuren

Misschien interessant?