Bedrijfsfotograaf in Drenthe

Zoek je een bedrijfsfotograaf in Drenthe? Misschien heb je een teckelfokkerij in Elim en wil je professionele foto’s voor de nieuwe website? Het kan natuurlijk ook dat je een startende webshop hebt op een zolderkamer van een oude boerderij in Diever. Of een installatiebedrijf in Dalen? Geen enkel bedrijf kan in de huidige markt meer zonder goede foto’s. Hoogstaande afbeeldingen zijn tegenwoordig namelijk dé manier om klanten te werven. Hoe dat werkt, en hoe een bedrijfsfotograaf jou daarbij kan helpen, lees je in dit artikel.

Wat doet een bedrijfsfotograaf?

Een bedrijfsfotograaf doet zijn werk in wat ook wel de zakelijke fotografietak genoemd wordt. Het is een zeer brede tak van fotografie. Het fotograferen van producten is daar een onderdeel van, maar wat een bedrijfsfotograaf ook vaak doet is het fotograferen van een bedrijf. Niet alleen het product of de dienst wordt dan voor promotiedoeleinden vastgelegd, maar ook de werknemers die er werkzaam zijn. Daarnaast wordt een bedrijfsfotograaf vaak uitgenodigd om een evenement, conferenties of beurs vast te leggen op beeld.

Sommige bedrijven verzorgen ook zelf de training en opleiding van hun medewerkers. Hierbij wordt vaak gebruik gemaakt van beelden. Deze afbeeldingen worden ook gemaakt door een bedrijfsfotograaf.

Waarom zijn goede foto’s belangrijk voor mijn bedrijf?

Mensen denken niet alleen vaak in beelden, afbeeldingen trekken tevens als eerst de aandacht van iemand. Wanneer iemand een krant, brochure of website leest, dan zal hij of zij eerst de afbeeldingen bekijken. Dit gaat geheel onbewust, maar een persoon zal aan de hand van de foto geïnteresseerd raken, of juist niet.

Dit is een belangrijk gegeven voor jouw bedrijf. We leven in een wereld die steeds meer afhankelijk is van beelden. Je kunt zeggen dat we minder praten, maar meer communiceren via afbeeldingen. Het hebben van afbeeldingen die interesse wekken zijn daarom erg belangrijk. Een potentiële klant zal jou hierop beoordelen en verder zoeken als de foto’s op jouw website of in jouw brochure hem of haar niet aanstaan. Ze zullen dan bij een concurrent terecht komen die wel geïnvesteerd heeft in een bedrijfsfotograaf in Drenthe.

Hoe afbeeldingen jou helpen om klanten te vinden

Er zijn verschillende redenen waarom afbeeldingen voor meer klanten kunnen zorgen. Ten eerste zorgen kwalitatief goede afbeeldingen ervoor dat jouw product of dienst de juiste waarde uitstraalt. Je hebt niets aan een goed product als het niet op de juiste manier naar buiten wordt gebracht.

Daarnaast zoeken mensen tegenwoordig vooral online als ze naar iets op zoek zijn. Een foto toont de zoeker niet alleen het product, het kan ook voor emotie en/of vertrouwen zorgen. Image is altijd al belangrijk geweest voor een bedrijf. Mensen kopen op emotie en vertrouwen, het image van jouw bedrijf is hierbij bepalend. Deze wordt tegenwoordig vooral bepaald door beelden.

Als je een bedrijf hebt dat een tastbaar product levert, dan kunnen de foto’s tevens gebruikt worden als zoekmachine. Dat werkt zo: Je maakt custom-made mountainbikes, geheel zelf ontwikkeld en ontworpen in je eigen werkplaats. Na het maken van goede foto’s plaats je die dan op internet. Hierbij geef je de foto’s een naam via een alt-tag, bijvoorbeeld Custom-made mountainbike Drenthe. Een klant die online op zoek gaat naar een custom-made mountainbike in Drenthe zal dan ongetwijfeld jouw mountainbike in de afbeeldingen van Google vinden. Dit gaat op voor bijna alle diensten of producten, dus ook voor teckels in Elim, webshop-items in Diever of een zonnepaneel in Dalen.

Hoe vind ik een geschikte bedrijfsfotograaf in Drenthe?

Een bedrijfsfotograaf vinden in Drenthe is niet zo heel lastig. Online kun je verschillende vinden, maar je wilt natuurlijk ook dat je een goede fotograaf treft. Hiervoor kun je het best het werk van de fotograaf bekijken. Wat voor foto’s maakt hij of zij? De meeste fotografen zullen een website hebben, beoordeel de foto’s die erop staan. Ziet het er professioneel uit? Vaak zal er een portfolio op de website staan waar foto’s voor bedrijfsfotografie uitgelicht worden.

Daarnaast kun je het best een afspraak maken met de fotograaf om te kijken of het klikt tussen jullie. Rechtstreeks contact is erg belangrijk om het juiste gevoel bij iemand te krijgen. Ben je op zoek naar een bedrijfsfotograaf in Drenthe? Bekijk mijn portfolio dan eens op mijn website. BpiryPhotography heeft zijn basis in Hoogeveen. Ik doe opdrachten in de hele provincie Drenthe, maar ook in Overijssel. Heb je interesse? Neem dan contact met mij op!

fotograaf inhuren

Misschien interessant?