Hoe maak ik de beste foto’s voor mijn webshop?

Hoe maak ik de beste foto’s voor mijn webshop?

Ben je een webshop gestart en wil je mooie foto’s van je producten? Dan zou je natuurlijk het best een professionele fotograaf kunnen inhuren. Sommige mensen hebben daar echter niet het geld voor. Niet getreurd, want in dit blog vertel ik hoe je met de camera van een smartphone prima foto’s kunt maken voor jouw webshop.

Het belang van een setting voor goede foto’s voor webshops

Voordat je foto’s gaat maken met je smartphone is het belangrijk om een goede setting te maken. Mensen die jouw webshop bezoeken willen afbeeldingen zien die het product op zijn best tonen. Het moet duidelijk zijn wat jij verkoopt!

Het is natuurlijk belangrijk dat jouw producten schoon zijn voordat je ze fotografeert. Daarnaast zijn er nog enkele andere regels om te volgen zoals:

Zorg voor een strakke achtergrond

Voor goede productfoto’s kun je het best een effen witte achtergrond gebruiken. Dit zorgt ervoor dat het product de aandacht trekt. Natuurlijk kun je ook het product in een bepaalde setting neerzetten, zoals een pan in de keuken, een voetbal op gras of een kledingstuk op een model. Maar zorg ervoor dat de setting dan niet teveel afleidt van het product.

Bij fotografie is verlichting altijd belangrijk

Maak je foto’s met natuurlijk licht. Dit is veel mooier dan kunstlicht, bovendien is het gratis. Richt thuis een studio in vlak naast een raam aan de linker- of rechterkant. Aan de andere zijde zet je een soort reflector neer dat het licht weerkaatst waardoor er geen schaduwen ontstaan.

Schiet foto’s uit verschillende hoeken

Steeds meer mensen doen hun aankopen online, maar voordat ze hun aankoop doen willen ze er wel zo goed mogelijk kennis mee maken. Dat doen ze door alle foto’s te bekijken. Zorg er daarom voor dat het product op veel verschillende manieren getoond wordt. Laat alle aspecten en details van het product zien.

De geschikte smartphones voor webshop foto’s

De camera’s op smartphones worden steeds beter. Toch zijn er enkele merken en types die er duidelijk bovenuit steken. Dit zijn de meest geschikte smartphones waarmee je foto’s kunt maken voor jouw webshop:

  • iPhone 12;
  • Samsung Galaxy S21;
  • Google Pixel 4a;
  • iPhone SE.

Hoe maak je goede foto’s voor webshops?

Heb je een smartphone die geschikt is? Of heb je er één kunnen lenen? Dan wordt het tijd om de foto’s te gaan maken. Maar voordat je dat doet zijn er nog een aantal dingen waarop je moet letten:

Kies voor de hoogste resolutie

Om foto’s van de beste kwaliteit te krijgen moet je kiezen voor de hoogste resolutie instellingen die jouw telefoon heeft. Dit zal meer bestand kosten, maar dit kun je eventueel bij het bewerken verkleinen.

Maak geen gebruik van de digitale zoom

Op een telefooncamera zit alleen een digitale zoom mogelijkheid. Dit zorgt er echter voor dat de kwaliteit flink verslechterd. Wil je een close- up maken van je product? Ga dan gewoon dichterbij staan.

Zorg ervoor dat de lens schoon is

Onze telefoon hebben we vaak de hele dag bij ons. Dat zorgt ervoor dat hij ook ongemerkt smerig wordt. Misschien maak je regelmatig het scherm schoon, maar de lens kan ook wel een poetsbeurt gebruiken, zeker voordat je productfoto’s gaat maken.

Zet de flitser uit

De flitser op de telefoon zal zorgen voor weerspiegelingen. Bovendien is het licht van de flitser niet bepaald goed. Zet hem daarom uit voordat je gaat fotograferen.

Gebruik een klein statief

Beweging zorgt voor cameratrillingen, deze zorgen weer voor een onscherpe foto. Ook voor smartphones worden statieven gemaakt om dit te voorkomen. Een mooi bijkomend voordeel is dat je de camera op een vaste plek kunt laten wanneer jij een ander product pakt om te fotograferen.

Professionele foto’s voor jouw webshop

In dit blog heb ik je enkele tips gegeven die je kunnen helpen bij het maken van foto’s voor je webshop, in dit geval met een smartphone. Als je deze tips volgt dan kun je best goede foto’s maken van jouw producten.

Wil je echter kwalitatief hoogstaande foto’s op jouw webshop? Dan zul je een professionele fotograaf moeten inhuren. Ik kan je daarbij helpen. Productfotografie vind ik een prachtige tak van fotografie. Op mijn site kun je een impressie krijgen van mijn kunde door in mijn portfolio te kijken.

Ben je op zoek naar iemand die in de regio Emmen, Zwolle of Hardenberg professionele foto’s kan maken voor een webshop? Neem dan contact met mij op. Ik werk in de regio Drenthe en Overijssel.

fotograaf inhuren

Misschien interessant?