Kleding webwinkel beginnen. Waar moet je op letten bij het maken van foto's?
in Webshop

Kleding webwinkel beginnen. Waar moet je op letten bij het maken van foto's?

Ben jij op zoek naar een fotograaf voor jouw kleding webwinkel? Het fotograferen van kleding neemt veel tijd in beslag. Daarnaast is het belangrijk dat de foto’s een herkenbare look hebben en van vergelijkbare kwaliteit zijn. Consistentie is daarom erg belangrijk voor webwinkel fotografie. Ben je geen ervaren fotograaf dan zal het veel tijd gaan kosten. De resultaten zullen bovendien vaak niet naar wens zijn. Niet alleen het fotograferen neemt veel tijd in beslag, ook de nabewerking is een tijdrovende klus waar je bovendien de nodige kennis voor nodig hebt.

Als je een webshop start dan is het goed om van te voren goed over fotografie na te denken. Afbeeldingen van hoge kwaliteit zijn namelijk erg belangrijk voor de webshop. Je zult dan zien dat je snel zult kiezen voor een advertentie zoals: Fotograaf gezocht voor kleding webwinkel. Maar waar moet je op letten wanneer een fotograaf zich meldt? Welke vaardigheden en kennis moet de fotograaf hebben? In dit artikel kun je alles lezen over de benodigde kwaliteiten van de fotograaf en waarom deze zo belangrijk zijn.

De fotograaf moet goed zijn in productfotografie

Om jouw producten online aan te kunnen bieden heb je afbeeldingen nodig, hiervoor wordt productfotografie ingezet.

Een professionele fotograaf zal al zijn knowhow toepassen om een bepaald product zo goed mogelijk op beeld vast te leggen. Bij deze tak van fotografie spelen veel factoren een rol zoals belichting, hoek, scherptediepte, compositie en achtergrond. Deze factoren moeten allemaal perfect gebalanceerd zijn. Het is namelijk niet alleen van groot belang om te zorgen voor een duidelijk beeld, waardoor klanten het product goed kunnen beoordelen, het imago van het merk moet ook naar voren komen.

Om zeker te weten dat de fotograaf goed is in productfotografie kun je de portfolio’s van fotografen bekijken. Je kunt dit zelf doen door online naar fotografen te zoeken. De meeste professionele fotografen hebben een eigen website waar hun portfolio op staat. Had je de advertentie geplaatst met: Fotograaf gezocht voor kleding webwinkel? Dan kun ook naar zijn of haar portfolio vragen wanneer een fotograaf reageert.

Hoe kan fotografie de verkoop van jouw kledingwinkel beïnvloeden?

Afbeeldingen van hoge kwaliteit zijn van groot belang voor alle bedrijven, maar vooral voor webwinkels. De kwaliteit van jouw afbeeldingen hebben namelijk een groot effect op verschillende factoren die van belang zijn voor de verkoop zoals:

  • De verblijftijd van online bezoekers op jouw website;
  • Het aantal gebruikers van jouw site;
  • De gemiddelde waarde van de bestellingen;
  • Je rangschikking op zoekwoorden in Google;
  • Het verlatingspercentage van de winkelwagen;
  • Het percentage terugkerende klanten.

Dit zijn erg belangrijke factoren die bepaald worden door de kwaliteit van jouw afbeeldingen. Ze zorgen er dus rechtstreeks voor hoe goed jouw kleding webwinkel loopt. Dit is goed om te weten, want je hebt het daarmee zelf in de hand. Wil je klanten die kopen en terugkeren? Zorg dan voor hoogstaande afbeeldingen. Een professionele fotograaf kan jou daarbij helpen.

Wat voor productfoto’s kan ik het best laten maken

Er zijn natuurlijk verschillende manieren waarop je kleding online kunt tonen aan jouw klanten. In een setting, met een model, of door middel van zogenaamde flat-lay. Bij flat-lay krijg je alleen het product te zien tegen een witte achtergrond. In geval van een kleding webwinkel kun je het best kiezen voor een combinatie. Jouw klanten willen namelijk het product goed kunnen bekijken, maar ze willen het ook graag zien hoe het gedragen wordt.

Om te zorgen voor merkherkenbaarheid is het verstandig om te zorgen voor een sterke visuele identiteit. Hierdoor kun je de fotograaf ook goed jouw wensen kenbaar maken.

Zoek je een fotograaf voor jouw kleding webwinkel?

Ben jij op zoek naar een fotograaf voor jouw kleding webwinkel? Woon je in de buurt van Hoogeveen, Emmen of Hardenberg? Kies dan voor Bpiry Photography! Ik ben een professionele en veelzijdige fotograaf. Productfotografie is een tak van fotografie waar een hoop bij komt kijken. Niet alleen het fotograferen van de producten zelf kan lastig zijn, de nabewerking is ook erg belangrijk. Laat mij jou daarbij helpen! Neem een kijkje op mijn website en in mijn portfolio. Daarin kun je een aantal resultaten zien van mijn werk.

Heb je interesse of vragen? Neem dan contact met mij op!

fotograaf inhuren

Misschien interessant?