Hoe belangrijk zijn foto’s voor jouw website?
in Website

Hoe belangrijk zijn foto’s voor jouw website?

Veel mensen denken dat foto’s voor een website alleen maar als doel hebben om de website er zo goed mogelijk uit te laten zien. Maar wanneer je effectief gebruik maakt van de afbeeldingen, dan zal het voor jouw bedrijf betekenen dat je meer bezoekers trekt. Meer bezoekers betekent meer aanvragen en verkopen. In dit artikel kun je lezen waarom goede foto’s zo belangrijk zijn voor een website, hoe je de afbeeldingen kunt inzetten als verkoopkanaal en hoe je aan goede foto’s komt.

Goede afbeeldingen zorgen voor meer weergaven

Mensen zijn enorm visueel ingesteld, dat betekent dat afbeeldingen als eerste onze aandacht trekken. Daarnaast zorgen deze afbeeldingen voor emoties, een goede foto kan ons als het ware naar binnen trekken. Heb je een website met goede foto’s en aantrekkelijke afbeeldingen? Dan zal je mensen naar je website lokken als ze op een zoekmachine jouw afbeelding tegenkomen en aanklikken. Goede foto’s voor een website wekken interesse. Eenmaal op jouw website zorgen de afbeeldingen voor een goede gebruikservaring.

Belangrijke informatie kun je namelijk heel goed via afbeeldingen naar voren laten komen. Hierdoor zal de bezoeker op je site blijven, de kans is dan groot dat hij of zij contact op zal nemen, of zelfs een aankoop doet.

Foto’s voor de website brengen een product tot leven

Het maakt niet uit wat je als bedrijf verkoopt, een dienst of een product. Het is essentieel voor een bedrijf om de dienst of het product onder aandacht te brengen. Internet is daar tegenwoordig het beste kanaal voor. Het onder de aandacht brengen doe je via content. Dat betekent alle tekst op de website waarmee de dienst of het product wordt omschreven, maar content betekent ook foto’s en video’s.

Zoals je hebt kunnen lezen trekken afbeeldingen de aandacht van mensen als eerst, ze zorgen dus voor de allereerste indruk. Deze kun je als bedrijf maar één keer maken, zorg er daarom voor dat het meteen goed is! Jouw dienst of product komt tot leven door middel van goede foto’s of video’s. De bezoekers kunnen het visualiseren en voor stellen dat ze het product in handen hebben, of dat hun de dienst verleend wordt. Bezoekers zullen hierdoor eerder tot aankoop over gaan en een werkelijke klant worden. Sterker nog; de kans is groot dat ze jouw merk bij anderen onder de aandacht gaan brengen.

website fotograaf

Een hogere ranking in de zoekmachine

Wist je dat je hoger in Google kunt komen door gebruik te maken van de foto’s op je website? Als je de afbeeldingen voorziet van een goede omschrijvende tekst dan komt dit de SEO ten goede.

Als voorbeeld; iemand gaat online op zoek naar een luifel voor zijn aanhanger. Hij typt in Google: Luifel voor aanhanger in Coevorden. Als jij in Coevorden of omstreken een bedrijf hebt in aanhangers en luifels en je hebt de afbeeldingen voorzien van een omschrijving, dan is de kans groot dat jouw afbeelding getoond wordt in Google. De zoeker zal dan jouw afbeelding aanklikken en op jouw website komen. Grote kans dat jij er een klant bij hebt! Mits je natuurlijk gebruik maakt van kwalitatief goede foto’s, want hier selecteert een klant als eerst op.

Foto’s gebruiken voor jouw sociale media

Als bedrijf kun je tegenwoordig natuurlijk niet meer zonder een website. Wat tevens erg belangrijk is voor een bedrijf is sociale media. Als een klant in aanraking komt met een product of dienst dat nieuw is voor hem of haar, dan gaat degene vaak eerst zoeken op sociale mediakanalen. Zitten ze ook op Facebook, of Instagram? Dat doen mensen vaak eerder dan de website bezoeken of zoeken via Google.

De afbeeldingen die je op sociale media gebruikt zijn daarom erg belangrijk om je positie of image als bedrijf te bepalen. Een post op Facebook zal bijvoorbeeld voor veel meer bezoeken en interactie zorgen wanneer er een afbeelding bijgevoegd is. Interactie op sociale media is erg belangrijk om als bedrijf zichtbaar te worden en blijven.

Goede foto’s voor de website door BpiryPhotography

Heb jij een bedrijf in de provincies Drenthe of Overijssel? Wil je goede foto’s laten nemen die de aandacht van jouw klant trekken en vasthouden? Neem dan contact op met mij! Ik ben een veelzijdige fotograaf die zich richt op meerdere takken van fotografie. Heb je productfoto’s nodig, of wil je sfeervolle foto’s laten maken van je dienstverlenende bedrijf? Ik help je graag!

fotograaf inhuren

Misschien interessant?