Tien tips voor de beste Instagram foto

Instagram is niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Iedereen wil perfecte foto’s op zijn of haar Instagram feed, of het nu een persoonlijk of een zakelijk account is. Maar hoe maak je nou een perfecte Instagram foto? Waar moet je op letten? In dit blog deel ik tien tips met je zodat jij straks ook een perfecte Instagram feed hebt.

Tip 1: Daglicht

Voor een mooie foto is daglicht essentieel. Je kunt het beste een foto maken in de ochtend, of tegen de avond aan. De zon schijnt dan niet zoveel en dit zorgt voor een mooi effect zonder vervelende schaduwen. Overdag is het zonlicht vaak te fel en dit zorgt voor een uitgebeten effect in je foto’s.

Tip 2: Een goede camera

Als je jouw foto’s maakt met je mobiele telefoon zonder goede camera, dan zie je dit terug in het resultaat. Als je een perfecte Instagram foto wilt maken, kun je dus het beste investeren in een mobiele telefoon met een mooie camera. Denk dan bijvoorbeeld aan de iPhone 7. Je hebt jouw telefoon altijd op zak, dus superhandig als je een mooi plaatje wilt schieten voor Instagram. Wil je echt een verschil maken? Overweeg dan om een echte digitale camera aan te schaffen.

Tip 3: Zorg voor een samenhangende stijl

Het is prettiger om naar een Instagram feed te kijken die een bepaalde stijl heeft. Alle foto’s passen dan bij elkaar qua kleur en stijl. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om hele kleurrijke foto’s te plaatsen of juist neutrale of lichte tinten.

Tip 4: Bewerk de foto

Je kunt tegenwoordig uit honderden apps kiezen waarmee je je foto’s kunt bewerken. Denk dan bijvoorbeeld aan Afterlight of Lightroom. Bewerk je foto niet teveel, maar speel een beetje met het licht. Je kunt hiervoor de instellingen helderheid, verzadigd, warmte, accenten, schaduw en vignette gebruiken.

Tip 5: De juiste achtergrond

Eén van de belangrijkste onderdelen, afgezien van het object, is de achtergrond van de foto. Deze moet niet te druk zijn, want dan valt je object niet meer op. Kies dus zoveel mogelijk voor een neutrale en simpele achtergrond. Op deze manier zorg je ervoor dat de aandacht van de kijker als het ware naar het onderwerp van de foto geleid wordt.

Tip 6: Lichtinval

Lichtinval is iets anders dan daglicht en beide zijn ze belangrijk voor je foto. Als je een foto maakt met je mobiele telefoon, tik dan met je vinger op het scherm om de lichtinval te veranderen. De camera zal zich focussen op de plek waar jij met je vinger tikt.

Tip 7: Compositie

Het is niet gezegd dat de mooiste foto’s altijd het onderwerp in het midden hebben. Fotografen maken vooral gebruik van de regel van derden. Als je Instagram opent, zie je dat het beeld in een raster geplaatst is (horizontale en verticale lijnen). Dit geeft je de mogelijkheid om met de compositie van de foto te spelen.

Tip 8: De hoek van de foto

Als je foto’s maakt vanuit verschillende hoeken, dan kun je uiteindelijk de mooiste foto kiezen. Soms is het mooi om iets van bovenaf te fotograferen, andere keren is het beter om iets van voren te fotograferen. Dit is een kwestie van uitproberen en kijken hoe de foto het beste tot zijn recht komt.

Tip 9: Neem meerdere foto’s

Als je net begint, zal de eerste foto niet gelijk de beste zijn. Maak daarom zoveel mogelijk foto’s. Je kunt daarna een foto uitkiezen die je het mooiste vindt om te plaatsen. Het kan zomaar voorkomen dat je achteraf ziet dat een foto onscherp is, dan is het zonde als je niet meerdere foto’s hebt gemaakt. Daarnaast wordt je ook steeds beter in fotograferen door veel te oefenen.

Tip 10: Blijf bij jezelf

Maak alleen maar foto’s waar je zelf blij van wordt en waar je 100% achter staat. Het is immers jouw Instagram account, jij bepaalt wat er geplaatst wordt.

Instagram foto’s laten maken door Bpiry Photograpy

Instagram accounts worden steeds belangrijker, helemaal op zakelijk gebied. Heb jij een bedrijf in Overijssel of Drenthe en wil je Instagram inzetten als marketing tool? Dan is het belangrijk dat je gebruik maakt van serieuze en professionele foto’s.

Zoek je een fotograaf om jouw bedrijf zo goed mogelijk op beeld vast te leggen, zodat je dit kunt gebruiken voor je Instagram account? Laat mij jou dan helpen. In mijn portfolio kun je een indruk krijgen van mijn stijl van fotograferen. Staat deze jou aan? Neem dan contact met mij op!

fotograaf inhuren

Misschien interessant?