Waarom zijn foto’s belangrijk?

Foto’s spelen een grote rol in het leven van iedereen. Niet alleen zijn foto’s erg belangrijk in het persoonlijke leven van mensen in het algemeen, ook voor bedrijven zijn afbeeldingen tegenwoordig van groot belang. Je zou je kunnen afvragen waarom foto’s dan zo belangrijk zijn. In dit artikel kun je er alles over lezen.

Het belang van foto’s in een persoonlijk leven

Foto’s van ons dagelijks leven zorgen voor verbinding met het verleden. Ze zorgen voor herinneringen aan mensen, plaatsen, situaties, gevoelens en mooie gebeurtenissen. Foto’s van ons persoonlijke leven geven ons identiteit, ze helpen ons om te weten wie we zijn.

Dat klinkt misschien dramatisch, maar het wordt bewezen door mensen die opgegroeid zijn in weeshuizen. Wezen groeien vaak op zonder dat er foto’s van hun genomen worden, in de volwassen jaren blijken ze hierdoor maar weinig herinneringen te hebben. Vaak hebben ze last van problemen met hun identiteit. Ze hebben een gevoel van een verloren jeugd, alsof het er nooit is geweest. Uit onderzoeken blijkt dat als deze volwassen op zoek gaan naar hun jeugd, dat ze dit via oude foto’s toch weer weten te herleven. Ook blijkt het te helpen als ze terug gaan naar hun oude weeshuis om foto’s ervan te maken.

Kun je je misschien herinneren dat je vroeger op de bank zat om fotoboeken door te bladeren? Of keken jullie thuis dia’s van vakanties? Dit zorgde vaak voor nostalgische en gezellige avonden. Misschien kun je je nu voorstellen waarom foto’s belangrijk zijn? Hoe zagen je vader en moeder er vroeger uit? En je oma? Hoe groeide je op? Foto’s hiervan bekijken bouwt je identiteit.

Hoe kun je hierop inspelen?

De meeste mensen nemen tegenwoordig heel veel foto’s om op social media te plaatsen, maar ze plaatst het om anderen hun identiteit te laten zien. Hierdoor doe je het positieve effect van foto’s teniet. Want toon je je ware zelf, of iemand die je zou willen zijn? Bovendien ga je als familie niet meer samen op de bank zitten om elkaars Instagram van jaren geleden te gaan bekijken.

Wil je dat jouw foto’s ook weer belangrijk zijn in je leven? Koop dan een echte camera en ga foto’s maken van je kind, je ouders, je opa en oma en van alles wat jullie meemaken.

Plaats het niet op Instagram, maar laat de foto’s afdrukken of laat er een fotoalbum van maken. Tegenwoordig kun je dat razendsnel online laten doen. Binnen een paar dagen heb je een prachtig album op de mat liggen.

Waarom afbeeldingen voor bedrijven belangrijk zijn

Voor bedrijven zijn foto’s altijd al erg belangrijk geweest, maar in de huidige markt, die vooral online plaatsvindt, betekent een goede afbeelding dat je van een kijker een klant maakt. Wij mensen zijn vooral visueel ingesteld. Wat we zien nemen we als eerste tot ons, dat gebeurt dus ook als je iets leest, zoals een krant, een reclamefolder of een website.

Razendsnel scannen we visueel de afbeeldingen, meestal zonder dat we dat bewust zijn. Staat de afbeelding ons aan, of wekt het onze interesse, dan zullen we overgaan tot meer informatie vergaren. Dan gaan we de tekst lezen die erbij staat, of we klikken de afbeelding aan op Google.

Wanneer we iets zoeken dan doen we dat bijna altijd online op Google, dat geldt ook voor dingen die we willen aankopen. Bedrijven kunnen hier heel goed gebruik van maken.

belang van foto's

Hoe kan ik als bedrijf afbeeldingen inzetten?

Heb je een bedrijf? Misschien is uit dit artikel dan al gebleken waarom afbeeldingen zo belangrijk zijn. Maar hoe kun je deze inzetten? Dit doe je als volgt. Ieder bedrijf heeft tegenwoordig een website. Op die website toon je jouw dienst of product. Dit doe je door middel van tekst, maar ook via afbeeldingen. Door deze afbeeldingen een alt-tag te geven zorg je ervoor dat je beter gevonden wordt in Google. Een alt-tag is een korte beschrijving van wat er op de foto te zien is.

Wanneer jij bijvoorbeeld robotgrasmaaiers verkoopt, dan kun je de foto van zo’n grasmaaier de tekst geven “Robotgrasmaaier grijs”. Hiermee zal je foto echter niet bij de eerste afbeeldingen in Google komen, omdat je natuurlijk niet de enige aanbieder bent. Maar als je de tekst verandert in: “Robotgrasmaaier grijs Zwolle”, dan vergroot je de kans enorm, mits je bedrijf natuurlijk in Zwolle zit.

Goede foto’s laten maken door BpiryPhotography

In dit artikel heb je kunnen lezen waarom foto’s belangrijk zijn. Wil je een mooie familiereportage laten maken? Of een newbornshoot? Heb je een bedrijf en wil je goede foto’s laten maken? Besteed het dan uit aan een professionele fotograaf. Ik wil je er graag bij helpen. Neem eens een kijkje op in mijn portfolio. Heb je interesse of vragen? Neem dan contact met mij op!

fotograaf inhuren

Misschien interessant?