Laat je profielfoto maken door een LinkedIn fotograaf

Laat je profielfoto maken door een LinkedIn fotograaf

Het hebben van een goede profielfoto is heel belangrijk, zeker op LinkedIn. We zijn als mens namelijk zeer visueel ingesteld. Als we iets bekijken, dan kijken we als eerst naar de plaatjes. Misschien herken je dit wel bij jezelf? Dus wanneer mensen jouw profiel bezoeken, dan zullen ze als eerste je foto bekijken. Daarmee maak je onmiddellijk een bepaalde indruk. Je laat zien hoe je overkomt; aardig en professioneel, of nors en ongeïnteresseerd? Een goede foto is dus heel belangrijk, deze kun je daarom het best laten maken door een LinkedIn fotograaf.

Tips voor een professionele LinkedIn foto

In dit artikel geef ik je enkele tips die ervoor zorgen dat je zo goed mogelijk op je profielfoto komt te staan.

Tip 1: Zorg voor herkenbaarheid

Je profielfoto op LinkedIn heeft twee doelen; het maken van een goede eerste indruk, maar de belangrijkste is natuurlijk herkenning. De foto moet ervoor zorgen dat je herkend wordt als iemand je ontmoet heeft en daarna jouw profiel op LinkedIn bezoekt. Andersom geldt dat ook; een zakelijk contact kent je via LinkedIn en zal je door een goede profielfoto onmiddellijk herkennen bij een zakelijke lunchafspraak.

Je zorgt voor herkenbaarheid door recht in de camera te kijken. Daarbij kun je het best geen accessoires dragen zoals een hoed, een pet of zonnebril.

Tip 2: Maak gebruik van een portretfoto

De foto die getoond wordt in je profiel van LinkedIn, maar vooral in berichten, is best klein. Als je gebruik zou maken van een foto waar je geheel opstaat dan zal je niet goed herkenbaar zijn. Het is daarom het best om te kiezen voor een portretfoto. Een foto van je gezicht, met een deel van je schouders is het mooist. Een LinkedIn fotograaf zal daar altijd rekening mee houden en je daarbij adviseren.

Tip 3: Lachen zorgt voor betrouwbaarheid

Een lach kan zoveel doen. Uit onderzoek blijkt dat je door te lachen kunt zorgen dat mensen je vertrouwen en je aardig vinden. Met een lach stel je je meer open voor anderen, deze zullen je glimlach ook eerder met een lach beantwoorden. Een lach geeft een goed gevoel, dit is heel belangrijk voor je LinkedIn profiel, omdat dit je gunfactor ten goede komt.
Als mensen je aardig vinden dan zullen ze eerder gebruik maken van je diensten. Bovendien worden fouten zelfs eerder vergeven. Iemand die erg goed werk aflevert, maar die gezien wordt als koud en afstandelijk, zal minder snel opdrachten krijgen dan iemand die aardig gevonden wordt. Lach dus op je profielfoto!

Tip 4: Kies bewust voor je kleding

Als je op pad gaat naar een potentiële nieuwe klant dan ga je netjes gekleed toch? Dat betekent niet dat je verplicht in een compleet kostuum moet. Laat je kleding voor de profielfoto afhangen van wat voor werk je doet, of wat jouw persoonlijke smaak is. Zorg er in ieder geval voor dat de kleding schoon en netjes is. Je kunt voor de profielfoto aantrekken wat je dagelijks aantrekt naar je werk, maar houdt wel rekening met de kleur van je kleding. Neutrale kleuren zoals zwart, donkerblauw en grijs zorgen voor een professionele uitstraling.

Tip 5: Herkenbaarheid door contrast

Een goede LinkedIn fotograaf zal contrast toepassen om te zorgen voor jouw herkenbaarheid. Als je zelf vrij bleek bent dan werkt het niet goed om een foto te maken voor een witte achtergrond. Dat geldt ook voor mensen met een donkere huidskleur en een donkere achtergrond.

Tip 6: Gebruik de foto voor al je profielen

De meeste mensen hebben een profiel op verschillende sociale media-kanalen. Het is het best om op al je profielen gebruik te maken van dezelfde foto, dat geldt zeker voor mensen die een eigen bedrijf hebben. Dit zorgt ervoor dat mensen je makkelijk zullen herkennen op de verschillende platformen en je beter zullen onthouden. Een actuele foto is natuurlijk wel raadzaam, je moet in het echt natuurlijk ook herkenbaar zijn!

Tip 7: Maak gebruik van een professionele LinkedIn fotograaf

Bovenstaande tips kunnen je helpen bij het maken van een goede profielfoto, maar je kunt ook alle zorgen uit handen geven. Heb je een professionele LinkedIn fotograaf nodig voor een goede profielfoto? Dan ben je bij BpiryPhotography aan het juiste adres. Ik zal zorgen voor een zo goed mogelijke LinkedIn foto, waarop je professioneel, aardig en betrouwbaar overkomt.

Heb je interesse, wil je meer informatie of heb je speciale wensen? Neem dan contact met mij op!

fotograaf inhuren

Misschien interessant?