Voorbeelden van zakelijke fotografie

Zakelijke fotografie kun je zien als de miskende held in de wereld van multimedia. Trouwfotografie zie je overal terug in mooie tijdschriften, foto’s van pas geboren kinderen veroveren de harten op sociale media en foodfotografie is enorm hot op Instagram.

Er wordt nog wel eens gekscherend gedaan over zakelijke fotografie. Kille en ongeïnspireerde foto’s van werknemers die zogenaamd heel blij hun werk doen, blijken uitermate geschikt om memes mee te maken. Het is daarom belangrijk voor een bedrijf om te zorgen voor een creatieve en veelzijdige fotograaf die wel zakelijke foto’s weet te maken die de interesse opwekken bij mensen.

Want wie zit er nu te wachten op foto’s van kille kantoorruimtes met tl-lampen en standaard kantoormeubelen? Zakelijke fotografie is misschien minder opwindend en opvallend dan andere takken van fotografie, het is minstens zo belangrijk in de huidige online wereld. Een goede bedrijfsfotograaf weet hoe hij de juiste sfeer weet te creëren en op beeld weet te vangen.

Waar wordt zakelijke fotografie voor gebruikt?

Zakelijke fotografie, of bedrijfsfotografie, is een vrij brede term. Het omvat in principe alle vormen van fotografie die gedaan worden voor een bedrijf. Enkele voorbeelden waarvoor bedrijven fotografie inzetten zijn:

Een conferentie of evenement

Sinds de corona-tijd wordt aangeraden zoveel mogelijk thuis te werken, maar grote bedrijven komen graag samen op vergaderingen en conferenties. Als er een belangrijk evenement is dan willen ze dit het liefst vastleggen. De foto’s worden dan gebruikt op de website, in een nieuwsbrief of tijdens een bezoek van een klant. Het zorgt voor publiciteit.

Beurzen en congressen

Andere evenementen waar veel bedrijven samenkomen zijn beurzen en congressen. Bedrijven in hetzelfde vakgebied komen samen om hun producten en kennis te delen. Om dit vast te leggen wordt een fotograaf ingehuurd. Later kunnen de afbeeldingen dan voor publicitaire redenen op sociale media of in nieuwsberichten naar buiten gebracht worden.

Training en E-courses

Als bedrijf wil je natuurlijk dat je medewerkers goed opgeleid zijn. Dat is de reden waarom veel bedrijven ervoor kiezen om hun medewerkers regelmatig te trainen. Dat kan in de praktijk, maar ook via een e-course. Om deze trainingen visueel aantrekkelijk te maken wordt er vaak gebruik gemaakt van foto’s of video’s.

Materiaal voor marketing en branding

Het imago van een bedrijf is enorm belangrijk. Iemand wordt een klant wanneer deze zich kan vereenzelvigen met jouw bedrijf. Daarvoor is marketing en branding enorm belangrijk. Door middel van foto’s komt het image van een bedrijf naar voren.

Portretten van medewerkers

Er zijn veel bedrijven die foto’s willen van hun medewerkers. Deze worden op de website gezet of in een brochure. Het is natuurlijk het mooist wanneer deze foto’s in dezelfde stijl gefotografeerd zijn, daarvoor wordt een fotograaf ingehuurd.

Zakelijke fotografie voor jouw bedrijf; waarop letten?

Een fotograaf inhuren is een investering die je als bedrijf snel hoopt terug te verdienen. Om de juiste foto’s voor jouw bedrijf te krijgen kan het daarom nog best een zoektocht zijn naar de juiste fotograaf. Je wilt foto’s waarin de cultuur van jouw bedrijf juist naar voren komt en foto’s die interesse wekken bij jouw potentiële klant. Daarvoor is creativiteit belangrijk, maar ook ervaring, betrouwbaarheid en professionaliteit.

Om de juiste zakelijke fotograaf te vinden kun je daarom het best het internet op om websites van fotografen te bekijken. Neem een kijkje op hun portfolio pagina, zoek naar zakelijke- of bedrijfsfotografie en beoordeel de afbeeldingen. Spreekt de stijl jou aan? Vergeet ook niet om de over mij pagina van een fotograaf te lezen. Hoe komt de fotograaf op jou over?

Als je denkt dat je een geschikte fotograaf hebt gevonden, maak dan een afspraak voor een eerste kennismaking. Je kunt tijdens dit gesprek allerlei vragen stellen: Hoe werk je precies? Kun je een inschatting maken van de kosten? Hoe snel kun je de foto’s aanleveren en in welke bestanden? Maar je kunt ook je eigen wensen en visie duidelijk maken. Aan de hand van dit gesprek kun je beter inschatten of het klikt met de fotograaf.

Zakelijke fotografie door BpiryPhotography

Zoek je een fotograaf voor zakelijke fotografie in Steenwijk, Ter Apel of Ommen? BpiryPhotography werkt in de provincies Drenthe en Overijssel. In de afgelopen jaren heb ik meerdere zakelijke fotografieopdrachten gedaan. Op mijn website kun je enkele resultaten hiervan bekijken. Bevalt mijn stijl jou? Heb je interesse? Neem dan contact met mij op!

fotograaf inhuren

Misschien interessant?