Waar moet je op letten bij het inhuren van een trouwfotograaf?
in Trouwen

Waar moet je op letten bij het inhuren van een trouwfotograaf?

Het vinden van een goede trouwfotograaf is erg belangrijk. De foto’s zorgen voor een blijvende herinnering aan deze heugelijke dag, het is een memorabel moment in je leven die je maar één keer meemaakt. Dan wil je natuurlijk dat de foto’s kwalitatief goed zijn, maar ook een getrouwe weergave van deze dag. Ga je binnenkort trouwen? In dit blog kun je lezen waar je op moet letten bij het inhuren van een trouwfotograaf.

Wat is belangrijk bij trouwfotografie?

In de meeste gevallen wordt een professioneel fotograaf ingehuurd voor het vastleggen van een bruiloft. Fotografen zijn daarom vaak ervaren in deze tak van fotografie. Het is echter een tak die vele facetten heeft, de kennis en kunde van de fotograaf is daarom goed te zien aan de trouwfoto’s die hij of zij maakt. Je kunt trouwfotografie namelijk zien als een combinatie van veel verschillende takken van fotografie; fashion- , lifestyle- , portret- en productfotografie komen er allen in terug. Het is belangrijk dat een trouwfotograaf al deze takken van fotografie goed beheerst.

Ga je een trouwfotograaf inhuren? Dan is het heel verstandig om portfolio’s van verschillende fotografen te bekijken.

Let op het portfolio van de trouwfotograaf

Wanneer mensen een trouwfotograaf willen voor hun bruiloft, dan zullen ze hoogstwaarschijnlijk online op zoek gaan. De meeste fotografen hebben een eigen website waar zijn of haar beste foto’s op getoond worden. Je kunt hierdoor een goede indruk krijgen van zijn of haar kwaliteit. Een nog beter beeld krijg je door het portfolio te bekijken van de fotograaf. Vanzelfsprekend neem je een kijkje tussen de trouwfoto’s, maar kijk ook eens naar andere categorieën. Hierboven heb je kunnen lezen waarom; trouwfotografie is een tak van fotografie waar veel stijlen in terugkomen.

Let op de stijl van de trouwfotograaf

Als je verschillende portfolio’s van fotografen aan het bekijken bent, let dan op de stijl van fotografen. Iedere fotograaf heeft zijn of haar eigen stijl. Kijk aandachtig of deze stijl je bevalt. Misschien heb je een bepaalde stijl voor ogen voor jouw bruiloft. Pinterest is een ideaal online platform om inspiratie op te doen voor trouwfoto’s. Tijdens een gesprek met de fotograaf kun je deze wensen kenbaar maken en vragen of hij of zij deze stijl van fotografie kan aanhouden.

De klik met de trouwfotograaf

Heb je na lang zoeken een trouwfotograaf gevonden die aan je wensen voldoet? Dan moet je er nog achter zien te komen of jullie een klik hebben met de fotograaf. Deze klik is namelijk heel belangrijk, want de fotograaf zal op de trouwdag lang en vaak om jullie heen lopen. Het is niet alleen belangrijk dat jullie goed met de fotograaf op kunnen schieten, maar ook de gasten.

Om hier zeker van te zijn doe je er goed aan om van te voren een gesprek aan te gaan. Maak tijdens dit gesprek je wensen kenbaar en stel vragen aan de fotograaf. Vragen die je de fotograaf kunt stellen zijn:

  • Wat is de stijl die je voor ogen hebt?
  • Wat is je werkwijze?
  • Wat zijn de kosten en wat is inclusief?
  • Hoe lang duurt het voordat de foto’s geleverd worden?
  • Hoe worden de foto’s geleverd?
  • Maak de fotograaf kenbaar wat voor foto’s je sowieso wilt.

Trouwfotografie door BpiryPhotography

Gaan jullie binnenkort trouwen en zoeken jullie een trouwfotograaf in Hoogeveen, Steenwijk of Ommen? BpiryPhotograpy werkt in de provincies Overijssel en Drenthe. Op mijn website kun je een goede indruk krijgen van mijn stijl van trouwfotografie. In de afgelopen jaren heb ik namelijk de eer gehad om vele bruiloften te mogen fotograferen.
Heb je een bepaalde stijl voor ogen voor jouw trouwfoto’s? In een gesprek kunnen we jouw wensen en de mogelijkheden bespreken. Heb je interesse of vragen? Neem dan contact met mij op. Ik zou met alle liefde jullie dag willen vastleggen!

fotograaf inhuren

Misschien interessant?