Wat kost een bruiloft fotograaf?

Wat kost een bruiloft fotograaf? Het is één van de eerste vragen die mensen zichzelf stellen wanneer ze een bruiloft gaan plannen. Als je op internet op zoek gaat dan zul je zien dat de prijzen flink kunnen verschillen. Het is echter niet zo dat de duurste fotograaf standaard de beste is. In dit artikel kun je lezen wat de gemiddelde prijzen van een professionele fotograaf zijn. Tevens informeer ik je hoe deze prijs berekend wordt, er zijn namelijk een aantal factoren die bepalen hoe hoog de uiteindelijke prijs wordt.

Hoeveel kost een bruiloft fotograaf?

De prijs van een bruiloft fotograaf verschilt nogal, je zult ook zien dat de gemiddelden ver bij elkaar vandaan liggen. Dat komt omdat de kosten bepaald worden door meerdere factoren zoals:

  • Het totaal aantal uur dat de fotograaf op de bruiloft aanwezig is;
  • Zijn er bijkomende momenten waarop je wilt dat de fotograaf aanwezig is?;
  • Het aantal uur dat het vergt om de foto’s te bewerken;
  • De manier waarop de foto’s geleverd worden;
  • De ervaring, kennis en populariteit van de fotograaf;
  • Kosten voor gebruik van materiaal;
  • De reiskosten of verblijfkosten van de fotograaf (bijvoorbeeld voor trouwen in het buitenland)

Kosten van een bruiloft fotograaf per uur

Een groot aantal bruiloft fotografen hanteren een uurtarief. De kosten hiervoor liggen per fotograaf ver uit elkaar. Gemiddeld kun je rekenen op ongeveer €200,- per uur. Er zijn fotografen die je per uur kunt inhuren, maar in veel gevallen hanteert de bruiloft fotograaf een minimum van 6 uur voor een bruiloft-reportage. Als je gaat trouwen dan wil je natuurlijk het liefst dat de gehele dag wordt vastgelegd. Van het moment van aankleden tot het absolute einde van de dag. Je kunt dan rekening houden met een reportage van zo’n 12 uur. Een fotograaf voor jouw bruiloft kost dan ongeveer €2200,-.

Een totaal pakket

Er zijn ook bruiloft fotografen die een pakketprijs voor een bruiloft rekenen. Dit is een standaard prijs voor een totaal pakket waarin alles bijeen zit. Je kunt dan denken aan 6 uur aanwezigheid van de fotograaf, bewerking van de foto’s en aanlevering. Als je wilt dat de fotograaf langer blijft, dan komen daar kosten per uur bovenop. Vaak gaat het dan om een gereduceerd bedrag van zijn of haar uurtarief. Een totaal pakket is erg aanlokkelijk, omdat je precies weet wat voor kosten je kan verwachten. Let er echter goed op wat er allemaal in het pakket van de fotograaf geboden wordt.

De voorbereidingen van een bruiloft fotograaf

Een bruiloft reportage maken vergt voorbereidingen, niet alleen voor jullie, maar ook voor de fotograaf. Hij of zij zal eerst in gesprek gaan met jullie. Wat zijn jullie wensen? Wat wil je laten vastleggen? Waar ga je trouwen en wat zijn de mooiste plekken om foto’s te maken? De fotograaf zal aan de hand van dit gesprek een planning maken. Loopt deze planning naar wens? Dan zal dit schelen in de kosten als je een fotograaf per uur hebt ingehuurd.

Het bewerken en aanleveren van de foto’s

Foto’s maken is slechts de helft van het werk van een fotograaf. De andere helft gaat zitten in het bewerken van de foto’s. Je kunt je voorstellen dat dit ook erg veel tijd kan kosten. Deze kosten zouden doorberekend kunnen worden in de prijs. Informeer hier altijd naar als je een bruiloft fotograaf inhuurt.

Dat geldt ook voor de manier waarop je de foto’s krijgt geleverd. Dat kan op verschillende manieren; een trouwalbum, een online album of alle foto’s op een usb stick. Informeer hoe de fotograaf zijn of haar foto’s levert, wat de mogelijkheden zijn en natuurlijk wat de kosten hiervoor zijn. Door veel bruiloft fotografen wordt een trouwalbum aangeboden. Je kunt zelf kiezen welke foto’s je erin wilt hebben, meestal gaat het om ongeveer 20 pagina’s. De kosten van zo’n trouwalbum liggen meestal rond €250,-

BpiryPhotography; jouw bruiloft fotograaf

Woon je in Emmen, Assen of Zwolle en zoek je een bruiloft fotograaf? BpiryPhotography is een professionele fotograaf die werkt in de regio Drenthe en Overijssel. Ik ben een ervaren bruiloft fotograaf. Op mijn website kun je onder het kopje trouwfotografie mijn werk bekijken.

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jullie en de eventuele kosten? Neem dan contact met mij op!

fotograaf inhuren

Misschien interessant?