De perfecte voorbereiding voor een new born shoot

De perfecte voorbereiding voor een new born shoot

Hoe kun je ervoor zorgen dat jouw new born shoot goed verloopt? Dat is een vraag die veel moeders zichzelf stellen voordat de fotograaf komt. Het succes van zo’n reportage ligt natuurlijk voor een deel aan de fotograaf. Maar je kunt zeker ook zelf een aantal dingen doen die ervoor zorgen dat je kindje rustig blijft en de fotosessie goed verloopt.

Verwachten jullie binnenkort een kindje en zoek je naar een geschikte fotograaf voor een new born shoot? Lees dan de volgende tips die jou kunnen helpen om deze zo goed mogelijk voor te bereiden. Want een goede voorbereiding zorgt meestal voor het beste resultaat.

Maak tijdig een keus voor de fotograaf

Een geschikte fotograaf zoeken kost tijd, zeker wanneer het gaat om een new born shoot. Het is een specifieke tak van fotografie, daarom wil je ook de juiste fotograaf vinden. In deze tijd heb je het waarschijnlijk erg druk met voorbereidingen voor de bevalling. Je kunt dan snel iets over het hoofd zien, zoals het uitzoeken van de fotograaf. De juiste fotograaf vinden doe je door te zoeken op internet. Professionele fotografen hebben in de meeste gevallen een eigen website, dus Google simpelweg op new born shoot fotograaf en je zult veel keuzes krijgen. Ga deze keuzes rustig langs. Denk je degene gevonden te hebben die past bij de stijl die jij voor ogen hebt? Maak dan een afspraak met de fotograaf waarin je kennis maakt en eventuele vragen stelt.

Een fotograaf kan het ook druk hebben, zeker wanneer deze populair is voor new born shoots. Zorg dat je zeker 3 a 4 maanden voor de bevalling op zoek gaat naar een fotograaf. Als je bevallen bent, meldt dit dan op tijd bij de fotograaf zodat deze een afspraak kan inplannen.

Waar wil je de new born shoot doen?

Je kunt ervoor kiezen om een new born shoot thuis te laten doen, of je kunt een fotograaf kiezen die een eigen studio heeft. Beide keuzes hebben hun voor- en nadelen. Het grote voordeel van thuis blijven is het feit dat jij en je kind in een vertrouwde omgeving blijven, dit komt vaak de fotoshoot ten goede. Het nadeel is echter dat de fotograaf een geschikte setting moet vinden om mooie foto’s te kunnen maken. In sommige woningen kan dat nog best lastig zijn.

Een fotograaf met een eigen studio heeft deze van te voren ingericht voor de shoot, met het juiste licht en items en props voor het kind. Het nadeel hiervan is echter dat jullie op pad moeten met je kind en veel spullen voor de verzorging moeten meenemen. Daarnaast is het kindje ook niet in zijn of haar eigen vertrouwde omgeving. Dit zorgt er soms voor dat de baby erg onrustig wordt.

Voorbereidingen voor de fotosessie

Om een new born shoot goed te laten verlopen zijn er een aantal voorbereidingen die je zelf kunt doen. Laat je foto’s maken in de studio van een fotograaf? Zorg er dan voor dat je op tijd vertrekt. Haasten zorgt voor stress en onrust, dit wil je zoveel mogelijk vermijden. Neem ook genoeg voeding mee, een fotosessie kan namelijk best lang duren en een baby die voldaan is slaapt nu eenmaal beter. De foto’s van de new born shoot zullen de baby vooral slapend tonen. Het is daarom belangrijk dat je jouw kindje niet teveel laat slapen voor de shoot.

Daarnaast is het belangrijk dat je niet met teveel mensen bij de fotosessie aanwezig bent. Vader, moeder, kindje en eventueel broertjes of zusjes. Laat het daarbij en nodig niet de gehele familie uit, hoe leuk dit ook kan lijken. Het zorgt namelijk voor teveel afleiding en onrust, voor jezelf en jouw kindje.

Een new born shoot door BpiryPhotography

Woon je in de provincies Drenthe of Overijssel en verwacht je binnenkort een kindje? Laat dan een new born shoot doen door BpiryPhotography. Het fotograferen van personen is een van mijn passies, zeker wanneer deze mensen stralen van geluk na de geboorte van hun kindje.

Ik kan gewoon bij jouw thuis langskomen voor de fotosessie, dat zorgt voor rust bij jou en je kindje. Rust is erg belangrijk voor een new born shoot, een vertrouwde omgeving zorgt hier veel sneller voor dan een onbekende studio. Heb je interesse of vragen? Neem dan gerust contact met mij op!

fotograaf inhuren

Misschien interessant?