Je huis op de foto zetten: waar moet je op letten?

Je huis op de foto zetten: waar moet je op letten?

Ben jij van plan zelf je huis te verkopen? Wees er dan bewust van dat de foto’s van je huis zullen zorgen of mensen geïnteresseerd zullen raken, of niet. Aantrekkelijke afbeeldingen zullen veel sneller potentiële kopers trekken. Een foto geeft een eerste indruk van een huis, dit is vaak bepalend of degene die op zoek is een bezichtiging zal aanvragen. Hoe kun je jouw huis zo aantrekkelijk mogelijk fotograferen? In dit artikel geef ik je 10 tips voor huizen fotografie.

Tip 1: Zorg ervoor dat je huis ruim oogt

De meeste mensen dromen ervan om een groot huis te hebben. Daarom is het belangrijk om te zorgen dat jouw huis ruim oogt op de foto’s. Zelfs al heb je een kleine woning, door in een juiste hoek te fotografen kun je ook jouw huis groot laten lijken. Je kunt je huis ook ruimer laten lijken door met bepaalde meubels te gaan schuiven.
Zorg ervoor dat er niet teveel objecten staan die de ruimte verstoren, zorg voor een groot vloeroppervlak.

Tip 2: Laat geen persoonlijke dingen zien

Met persoonlijke dingen breng je sfeer en warmte in jouw huis, maar dat geldt ook voor degene die jouw huis wil kopen. Deze zoekers moeten zich als het ware al in het huis zien wonen. Het is dan raar om persoonlijke dingen van anderen in het huis te zien zoals foto’s, tekeningen van kinderen en tandenborstels. Berg alle persoonlijke dingen even op voordat je de foto’s gaat maken. Dat geldt natuurlijk ook voor de was of andere rommel. Zorg ervoor dat je huis schoon en opgeruimd is!

Tip 3: Zorg voor een ruimtelijk gevoel door middel van licht

Het ruimtelijke gevoel is dus erg belangrijk bij huizen fotografie. Een huis oogt groter wanneer het lichter in huis is. Dit kun je bereiken door alle deuren en gordijnen open te zetten voordat je gaat fotograferen. Een dichte deur blokkeert bovendien de blik van de kijker, deze wil heel graag zien wat zich achter die deur bevindt.

woning / huis op de foto

Tip 4: Fotografeer je huis op een zonnige dag

Een huis ziet er nooit aantrekkelijk uit op een sombere en regenachtige dag. Maak daarom foto’s van je huis op een zonnige dag. Kijk per kamer wanneer er het meeste licht naar binnen schijnt. Dit zal de kamer veel vrolijker en ruimtelijker maken.

Tip 5: Huizen fotografie voor de slaapkamer

Wanneer je de slaapkamer gaat fotograferen dan is het belangrijk hoe het bed eruit ziet. Strijk daarom van te voren het beddengoed en maak je bed netjes op.

Tip 6: Lap de ramen

Mensen die jouw huis bekijken op internet zullen op ieder detail letten. Natuurlijk zorg je er zelf voor wat je op de foto’s laat zien, maar de ramen in je huis zullen altijd zichtbaar zijn. Lap daarom je ramen van te voren.

Tip 7: Creëer een warme sfeer in huis

In plaats van de persoonlijke items kun je een warme sfeer creëren door middel van planten en bloemen. Mensen houden nu eenmaal van gezelligheid. Hierdoor zal een huis veel sneller aanspreken.

Tip 8: Zorg ervoor dat er niets zichtbaar is dat wijst op huisdieren

Heb jij een kat of hond thuis? Heel gezellig, maar je kunt er beter voor zorgen dat het niet zichtbaar is op de foto’s. De meeste mensen hebben namelijk geen huisdier en het kan voor weerstand zorgen, omdat ze het vies vinden in huis. Toon daarom de dieren zelf niet, maar denk ook aan de krabpaal, de hondenmand en de eetbakjes.

Tip 9: Focus op de sterke punten

Ieder huis heeft zijn sterke punten; een mooie keuken, klassieke details, houten balken in de keuken of een prachtige vloer. Bepaal wat de sterke punten van jouw huis zijn en laat deze zien. Bij huizen fotografie is het belangrijk om ruimte, een geheelplaatje en details te tonen.

Tip 10: Huur een huizen fotograaf in

De kwaliteit van de afbeeldingen van jouw te koop staande huis bepalen of je huis verkoopt, maar ook voor welk bedrag. Goede afbeeldingen zorgen namelijk voor die belangrijke eerste indruk. Hoe beter de foto’s, des te meer gegadigden. Dit kan ervoor zorgen dat jouw huis voor meer geld verkocht wordt dan je zelf verwacht had.

Met bovenstaande tips kun je zelf je huis fotograferen, maar wil je zeker weten dat je goede foto’s hebt? Huur dan een professionele fotograaf in. Huizen fotografie is een aparte tak van fotografie. Bpiry Photography heeft er veel ervaring in. Neem eens een kijkje in mijn portfolio onder het kopje interieurfotografie. Heb je interesse in een samenwerking? Of heb je vragen? Neem dan contact met mij op!

fotograaf inhuren

Misschien interessant?