Makelaardij fotograaf inhuren: waar moet je op letten?

Makelaardij fotograaf inhuren: waar moet je op letten?

Foto’s zijn enorm belangrijk voor het verkopen van een product. Neem als voorbeeld een advertentie op Marktplaats; een advertentie met een foto zal veel eerder een verkoop opleveren. Dat is de reden waarom fotografie ook zo belangrijk is voor de makelaardij.

Bijna alle mensen die een huis willen gaan kopen gebruiken het internet om naar hun nieuwe woning te zoeken. Het gebruik van goede foto’s is daarbij erg belangrijk; het toont niet alleen het huis, het bepaalt zelfs mede de verkoopprijs en hoe snel het verkocht wordt. Je leest het goed; goede fotografie helpt om een huis sneller te verkopen en voor meer geld! Je kunt fotografie daarom met recht een van de belangrijkste factoren noemen bij het verkopen van een huis.

Het effect van goede makelaardij fotografie

Wanneer potentiële huizenkopers online gaan zoeken naar een nieuwe woning dan is de eerste indruk essentieel. De kans is erg groot dat als deze indruk niet goed is, ze onmiddellijk door zullen zoeken. Misschien slaan ze jouw huis zelfs over. Goede foto’s zullen de indruk van de woningzoekers onmiddellijk positief beïnvloeden. Ze zullen gelijk een positieve emotie krijgen bij jouw woning.

Mensen kopen op emotie, dat geldt ook voor het kopen van een huis. Goede foto’s kunnen meer vertellen dan woorden. Veel makelaars weten dat ze eigenlijk niets meer hoeven te doen als iemand verliefd is geworden op een woning die ze online bekeken hebben. Fotografie voor de makelaardij is daarom heel belangrijk. Er komt meer kijken bij het fotograferen van woningen dan het op het eerste gezicht misschien lijkt.

Hoe kun je een woning zo goed mogelijk fotograferen?

Een professionele fotograaf weet precies hoe fotografie voor de makelaardij het best gedaan moet worden. Hier komt meer bij kijken dan alleen een knop van de camera indrukken. Andere belangrijke onderdelen van deze tak van fotografie zijn:

De juiste foto’s maken

Het vastleggen van de juiste beelden is wat een huis verkoopt. Een goede interieurfotograaf weet precies hoe hij of zijn een woning het best tot zijn recht laat komen via beelden.

De juiste setting

Emotie is erg belangrijk bij de verkoop van een huis. Een huis dat leegstaat levert totaal geen emotie op, een huis dat daarentegen slecht ingericht is of waar het een troep is levert negatieve emotie op. Een koper moet zich kunnen voorstellen dat hij of zij als het ware al in het huis woont. Als het huis nog is ingericht dan zal een goede makelaar fotograaf door de woning lopen en iedere ruimte en kamer indelen zodat er een goede foto kan worden gemaakt.

Als een ruimte leeg staat dan kan er het best een verhuurbedrijf ingeschakeld worden om de woning tijdelijk van meubels te voorzien. Een leegstaande woning zal namelijk voor veel minder geld verkocht worden dan een ingerichte woning.

De juiste hoeken fotograferen

Fotografie draait om licht en het vastleggen van de juiste compositie. In een binnenruimte draait het daarom om natuurlijk licht en de hoeken van een woning. Een goede makelaardij fotograaf weet de beste eigenschappen van een huis naar voren te halen door gebruik te maken van deze hoeken en belichting.

Voordat de shoot begint

Om een geheel huis zo goed mogelijk vast te leggen is voorbereiding nodig. De fotograaf zal iedere hoek en kamer van een huis bekijken en analyseren. Dat geldt natuurlijk ook voor de buitenkant van het huis. Hij of zij zal experimenteren met licht en voorbeeldfoto’s maken. Door dit te doen weet de fotograaf welke composities hij wil en welke apparatuur hij nodig heeft.

Het creëren van de perfecte compositie

Een fotograaf is net een schilder, maar dan met een ander instrument. Een schilder zal een compositie in gedachten hebben, de fotograaf werkt ook zo. Hij bepaalt welke elementen van het huis op de foto moeten om de perfecte compositie te krijgen. De lijnen in interieurfotografie zijn erg bepalend en belangrijk. De reeks foto’s van het huis moeten de potentiële koper als het ware door de woning leiden. Dit kan versterkt worden door gebruik te maken van de rechte lijnen van een interieur.

Huur een professionele fotograaf in voor makelaardij fotografie

Ben je een makelaar in Drenthe of Overijssel? Ga je zelf een huis verkopen in deze regio? Dan kun je het best een professionele fotograaf inhuren. Goede foto’s verkopen het huis bijna vanzelf. Neem eens een kijkje op mijn site. In de afgelopen jaren heb ik veel foto’s van interieurs gemaakt. Ik vind fotografie voor de makelaardij erg interessant en uitdagend. Heb je interesse in een samenwerking? Neem dan contact met mij op!

fotograaf inhuren

Misschien interessant?