Wat kan een kantoor fotograaf voor mij betekenen?

Wat kan een kantoor fotograaf voor mij betekenen?

Er bestaan enorm veel verschillende takken van fotografie. Misschien heb je wel eens gehoord van kantoor-, of zakelijke fotografie? Het kan natuurlijk ook dat je een bedrijf hebt en op zoek bent naar een kantoor fotograaf. In dit blog leg ik uit wat een kantoor fotograaf precies doet en hoe jouw bedrijf daar gebruik van kan maken.

Wat doet een kantoor fotograaf?

Een kantoor fotograaf legt beelden vast op het kantoor van bedrijven. Je kunt dan denken aan het fotograferen van alle medewerkers, portretten van de directie, foto’s van het interieur of het vastleggen van vergaderingen. Om zo’n fotoshoot goed vast te kunnen leggen moet een fotograaf een goede strakke planning hebben. Daarnaast is communicatie heel belangrijk. De medewerkers moeten namelijk zo min mogelijk gestoord worden in hun werkzaamheden.

Het is daarom belangrijk om van te voren goede afspraken te maken met de fotograaf. Wat zijn jouw wensen? Wat voor foto’s moeten er geschoten worden en voor wie worden de foto’s gemaakt? Wanneer je bijvoorbeeld portretfoto’s wilt van alle medewerkers, dan komen deze het best over wanneer ze dezelfde achtergrond hebben. Hiervoor kan de fotograaf in jouw bedrijf een kleine setting bouwen.

Waar kun je kantoor fotografie voor gebruiken?

Wat is voor elk bedrijf het belangrijkst? Inkomsten! Daarvoor heb je betalende klanten nodig. Deze vind je tegenwoordig vooral online. Het is daarom belangrijk om als bedrijf zichtbaar te zijn. Dat kan online, maar bijvoorbeeld ook door middel van een tastbare brochure.

Wanneer klanten op zoek gaan naar een product dan zullen ze dit vooral online doen. Het is daarom voor een bedrijf erg belangrijk om een website te hebben. Andersom werkt dit ook, wanneer een potentiële klant iets hoort over jouw bedrijf wat hun interesse wekt, dan zullen ze al snel online meer informatie over jouw bedrijf gaan zoeken. Het is daarom van groot belang dat jouw klanten een goed beeld kunnen vormen over het bedrijf. Je kunt je potentiële klanten laten zien wie er allemaal werken en hoe het kantoor er van binnen uitziet. Buitenstaanders krijgen door middel van deze foto’s een kijkje binnen jouw bedrijf. Daarmee zorg je voor meer connectie met klanten en opdrachtgevers.

kantoor fotograaf

Communiceren met beelden

Een mens is erg visueel ingesteld. Deze eigenschap zal waarschijnlijk in de toekomst alleen maar groter worden. Reclamemakers zijn hier al jaren van op de hoogte en maken er goed gebruik van. Ook voor jouw bedrijf zijn afbeeldingen erg belangrijk. Een foto van de directeur van een bedrijf zal veel meer aanspreken dan een naam onder een mail of brief. De teksten op jouw website zullen veel eerder gelezen worden wanneer ze begeleid worden door aansprekende foto’s. Op gebied van communicatie nemen afbeeldingen steeds meer de taak van teksten over.

Mensen willen een gevoel kunnen krijgen bij medewerkers van een bedrijf of bij het bedrijf in zijn geheel. Hiervoor is kantoor fotografie zeer goed in te zetten.

Bpiry Photography; jouw kantoor fotograaf

Heb je een bedrijf in de provincie Drenthe, Overijssel of Groningen? Ben je op zoek naar een kantoor fotograaf? Huur mij dan in!

Mijn naam is Brandon Halapiry, het gezicht achter Bpiry Photography. Zakelijke fotografie is één van de takken van fotografie waar ik opdrachten in uitvoer. Ik vind het een mooie en bijzondere combinatie van interieur-, architectonische-, en portretfotografie.

Als we een samenwerking aangaan dan zullen we eerst een gesprek aangaan waarin jij je wensen kenbaar maakt. Wat voor soort foto’s wil je? Je kunt namelijk kiezen voor klassieke portretfoto’s tegen een standaard achtergrond, maar het kan natuurlijk ook dat je iets bijzonders wil. Als sportschoolhouder kun je de sportschool zelf zien als jouw kantoor. Hoe leuk zou het dan zijn om foto’s te maken tussen de halters?

Misschien heeft jouw bedrijf net een nieuw kantoor en wil je deze zo mooi mogelijk op beeld vastgelegd hebben? Je leest het; er zijn veel verschillende redenen om een kantoor fotograaf in te huren. Zie je een samenwerking zitten? Neem dan contact met mij op!

fotograaf inhuren

Misschien interessant?