Wat kost een fotoreportage?

Als je zelf ergens niet bedreven in bent of geen ervaring mee hebt dan huur je een professional in om de kwaliteit te krijgen die je verlangt. Dat geldt ook voor fotografie. Om kwalitatief hoogstaande foto’s te krijgen heb je een professionele fotograaf nodig. Je weet dat er een prijskaartje aan vast hangt, maar wat kost eigenlijk een fotoreportage?

Voor wie is een fotoreportage geschikt?

Iedereen laat wel eens foto’s maken door een fotograaf; tijdens een bruiloft, foto’s van je huis voor de verkoop of pasfoto’s voor je rijbewijs. Een fotoreportage is echter geschikt voor bepaalde mensen, maar vooral voor bedrijven. Elk bedrijf heeft tegenwoordig een website, je kunt eigenlijk niet zonder, want het is een soort visitekaartje voor jouw bedrijf. Voor jouw website heb je afbeeldingen nodig, deze zijn net zo belangrijk als de tekst die je op de website plaatst. Bezoekers zullen namelijk eerst naar de afbeeldingen kijken voordat ze gaan lezen.

Niet alleen voor de website heeft een bedrijf afbeeldingen nodig, ook voor sociale media of voor het vastleggen van bepaalde evenementen is een fotograaf gewenst. Zo zou je een bedrijfsreportage kunnen laten maken om jouw klanten een beter beeld van je bedrijf te bieden. Andere geschikte momenten voor een fotoreportage zijn congressen, beurzen, evenementen, bedrijfsfeesten, concerten etc.

Wat kost een fotoreportage?

Heb jij een bedrijf of organiseer je een evenement en wil je een fotoreportage laten maken? Door een professionele fotograaf kan dit goed in beeld gebracht worden. Hij of zij zal enkele uren op locatie zijn om de foto’s te nemen. Daarnaast is er tijd nodig om deze foto’s na te bewerken en een selectie te maken. Van te voren zal de fotograaf samen met jou bespreken wat voor soort fotoreportage je voor ogen hebt, in welke stijl en hoeveel foto’s je wilt hebben.

De meeste fotografen werken met een standaard tarief voor een bepaalde tijd. Je moet dan rekenen op een starttarief van ongeveer €350,-. De fotograaf is natuurlijk ook in te huren voor langere evenementen of grote bedrijfsreportages. Hij of zij zal in dat geval een tarief op maat maken.

Fotoreportage door BpiryPhotography

Woon of werk je in de provincies Drenthe, Overijssel of Groningen en wil je een fotoreportage laten maken? Misschien organiseer je een groot dancefeest, een sportevenement of wil je een mooie reportage laten maken van je nieuwe bedrijf? Door middel van hoogstaande afbeeldingen kun je zorgen dat je klanten, bezoekers en nieuwsgierigen werft, bindt en terug laat komen.

Mijn naam is Brandon Halapiry, het gezicht achter Bpiry Photography. Het maken van een fotoreportage vind ik prachtig om te doen. Ik werk graag met mensen en leg met liefde de interactie tussen mensen vast. Neem eens een kijkje op mijn website en in mijn portfolio. Heb je interesse in een samenwerking of heb je vragen? Neem dan contact met mij op!

fotograaf inhuren

Misschien interessant?