Wat is personal branding?

Wat is personal branding? Tegenwoordig lees en zie je het steeds vaker; jezelf als merk presenteren. Omdat alles wat online staat als het ware jouw visitekaartje is, is het belangrijk dat je alles over jezelf op een positieve manier kenbaar maakt. Maar hoe kun je er nu voor zorgen dat alles wat over jou te vinden is online in je voordeel werkt? Ik leg het aan je uit in dit blog, zodat jij de beste versie van jezelf online kunt zetten.

Aan je persoonlijke merk werken

Werken aan je personal brand begint met zelfkennis. Hiervoor zul je zelfonderzoek moeten doen. Weet jij wat er allemaal over jou te vinden is op het internet? Wat wil je bereiken met je personal brand, zowel zakelijk als privé? Wat zijn je levensdoelen? Wat vind je leuk om te doen en waar ben je goed in?

Personal branding heeft niets te maken met jezelf anders voordoen dan je bent of een rol spelen. Personal branding draait om het vinden van je kracht. Wat maakt jou uniek en hoe kun je dit uitdragen? Door authentiek, creatief en bekwaam te zijn werk je aan je personal brand.

Personal branding en je werk

Personal branding is steeds belangrijker geworden bij het zoeken naar een baan. Alles is immers online over jou te vinden, dus een recruiter kan al veel over je te weten komen voordat je überhaupt op gesprek bent geweest. Hetzelfde geldt als je een eigen bedrijf hebt. Potentiële klanten en opdrachtgevers gaan ook vaak op zoek naar informatie. Het is daarom belangrijk dat je je kunt onderscheiden van de rest. Wat maakt jou uniek in vergelijking met andere werkzoekenden of andere ondernemers?

Het ABC van Personal Branding

Weet jij wat jouw personal brand is? Dan wordt het tijd om dit online te presenteren. Denk vanaf nu altijd goed na voordat je een foto van of informatie over jezelf verspreidt op social media. Alles wat je online plaatst is voor een potentiële klant of werkgever het eerste wat ze van je zien. Je wilt natuurlijk zeker weten dat je een goede eerste indruk maakt.
Bij het ontdekken en presenteren van jouw personal brand kun je het ABC-model in je achterhoofd houden. Jouw personal brand moet authentiek, betrouwbaar en consistent zijn.

A. Authentiek

Het is belangrijk dat je opvalt, maar dat je daarnaast dicht bij jezelf blijft. Leg hierbij de nadruk op je authenticiteit. Authentiek zijn betekent dat je handelt vanuit je persoonlijke drijfveren, dat je trouw bent aan je eigen persoonlijkheid en dat je bewust bent van waar je voor staat.

B. Betrouwbaar

Blijf altijd trouw aan jezelf. Een herkenbare en betrouwbare factor is belangrijk als je bouwt aan je personal brand. Ben je een tekstschrijver, maar zitten jouw Instagram captions onder de spelfouten? Dan kom je niet echt betrouwbaar over.

C. Consistent

Op alle online platformen waar je actief bent is jouw personal brand zichtbaar, dus iedereen kan dit zien. Een potentiële opdrachtgever of werkgever kan zo een background check doen op Google. Alle informatie die over jou te vinden is online, moet overeenkomen met wat jij vermeldt op je website of in je CV. Het is daarom belangrijk dat je consistent bent in de uitingen die je zowel online als offline doet.

Personal Branding Fotografie

Als je een bedrijf hebt, dan is het erg belangrijk dat jouw potentiële klanten het gezicht achter het bedrijf kunnen zien. Hier komt Personal Branding fotografie om de hoek kijken. Door foto’s van jezelf te laten zien maak je het persoonlijk. Hierdoor zullen klanten sneller contact met je opnemen of zaken met je doen.

Een dienst of een product verkoopt zichzelf niet zomaar meer, die tijd is voorbij. Tegenwoordig is het veel belangrijker dat mensen het verhaal achter een product of dienst kennen. Mensen houden ervan om geïnspireerd te worden, ze willen weten met wie ze te maken hebben. Door jezelf te laten zien wek je vertrouwen op en creëer je een gunfactor.

Personal branding fotografie helpt je dus om de online zichtbaarheid van je bedrijf te vergroten. Je onderscheidt je hiermee van andere ondernemers, omdat je het persoonlijk en dus uniek maakt.

Personal Branding fotografie door Bpiry Photography

Personal Branding fotografie is geschikt voor iedereen die er klaar voor is om zichzelf te laten zien op een inspirerende en creatieve manier. Op deze manier zul je connectie maken met je klant en een vertrouwensband opbouwen.

Heb je interesse in een Personal Branding shoot? Neem dan contact met mij op voor meer informatie.

fotograaf inhuren

Misschien interessant?