Wat is contentcreatie?

Content. De term zegt je misschien weinig, maar het betekent simpelweg de informatie die je online aan klanten of lezers wilt overbrengen. Het blog dat je nu leest is content. De uitdaging van contentcreatie is dat je goede content creëert, iets waar jouw lezer daadwerkelijk iets aan heeft, iets dat waarde biedt. In dit blog leg ik aan je uit aan welke eisen goede content moet voldoen en waar je op moet letten bij het creëren van content.

Wat zijn de voorwaarden voor goede content?

Content is niet alleen tekst. Het bestaat ook uit afbeeldingen, video’s, animaties, geluidsopnames en grafische afbeeldingen, zoals infographics. Contentcreatie begint met het vinden van de juiste vorm voor jouw ideale klant, voor de doelgroep die jij wilt bereiken. Daarnaast zijn de kanalen waar je de content wilt gaan delen belangrijk. Je moet dan denken aan jouw website, je social media kanalen, nieuwsitems of e-mailcampagnes.

Goede content bestaat uit de volgende eigenschappen:

  • Een eenduidige en heldere boodschap;
  • Het gaat uit van interactie en dialoog;
  • Het is interessant, relevant of actueel;
  • Het is aantrekkelijk om te lezen, te horen of te zien;
  • Het is afgestemd op de behoefte van de lezer;
  • Het zet aan tot actie (gedrag of reactie).

Wil je een optimaal bereik, dan is het belangrijk dat je content verwerkt wordt in diverse uitingen (zoals afbeelding, blogs en video’s) en dat je het op verschillende kanalen plaatst. De dialoog of interactie kan ontstaan doordat lezers een reactie plaatsen onder een blog of een video of op één van je social media kanalen.

Wat zijn de voordelen van goede content?

Goede content wordt goed gelezen of bekeken en is relevant voor de lezer. Als je een goed blog hebt geschreven dan roept dit op tot een bepaalde actie of reactie. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan het downloaden van een gratis e-book, het opnemen van contact of het delen van jouw bericht op Facebook.

Nog een voordeel van goede content is dat het zorgt voor meer vindbaarheid en dat je dus meer bezoekers naar jouw website krijgt. Als je goede content creëert dan wordt dit ook echt gelezen of bekeken en Google ziet dat.

Goede content wordt in de meeste gevallen ook geassocieerd met betrouwbaarheid en vakkundigheid. Goede content laat namelijk zien dat je weet waar je het over hebt. Het werkt aan een vertrouwensband met je lezers en potentiële klanten.

Als je continu goede en nieuwe content creëert, dan groeit de zichtbaarheid van jouw bedrijf op internet. Het resultaat hiervan is dat jouw autoriteit op het gebied waarover je informatie deelt ook groeit.

Wat zijn valkuilen van contentcreatie?

Het is niet gemakkelijk om goede content te creëren. De kwaliteit is afhankelijk van degene die het maakt of schrijft. Het is niet voor iedereen weggelegd om goed te schrijven en goed gevonden te worden op internet.

Daarom is het belangrijk dat er een zorgvuldige keuze gemaakt wordt voor wie de content maakt, schrijft of ontwerpt. Je moet hierbij rekening houden met twee dingen: wie je verantwoordelijk maakt voor de contentcreatie en dat het aansluit bij de doelstellingen van het bedrijf.

Wanneer je één persoon verantwoordelijk maakt voor het aansturen, verzamelen en creëren van de content en van tevoren een contentstrategie uitschrijft, dan weet je altijd wie wat gaat doen met welke content en wordt het een samenhangend geheel in plaats van een losse flodder.

Neem altijd voldoende tijd voor contentcreatie. Heb je er geen tijd voor, besteedt het dan uit. Vanwege tijdsgebrek of desinteresse wordt er vaak te weinig gedaan met de informatie die voor handen is, en dat is jammer. Een goede contentcreatie biedt namelijk enorm veel kansen voor je bedrijf.

contentstrategie

Kijkje achter de schermen. Bekijk de resultaten in ons portfolio.

Fotografie als onderdeel van contentcreatie

Beelden zijn erg belangrijk bij contentcreatie. Een goede tekst wordt nog sterker door gebruik te maken van relevante en kwalitatief goede afbeeldingen. Aan de andere kant kan een verkeerd gekozen of kwalitatief slechte foto een tekst ook breken.

Voor een goede contentcreatie is het dus belangrijk dat alles in evenwicht is; als er een slechte foto geplaatst wordt bij een goed artikel klikken mensen alsnog weg. Dat is zonde! Wil jij goede foto’s laten maken voor jouw contentcreatie? Heb je een bedrijf in de regio Hoogeveen, Zwolle of Steenwijk? Ik help je graag met jouw contentcreatie.

Voor een overzicht van mijn fotografiestijl verwijs ik je graag door naar mijn portfolio. Je kunt zien dat ik ervaring heb in diverse takken van de fotografie. Heb je vragen of wil je gewoon eens sparren? Ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Neem dan gerust contact met mij op.

fotograaf inhuren

Misschien interessant?